Plattegrond van een platbodem

De Zorg met Vlijt, uit 1908, is in de jaren zeventig in tien jaar tijd vol noeste toewijding verbouwd tot charterschip. Ook tijdens de vele renovaties die sindsdien volgden, is die blauwdruk uit 1983 gerespecteerd: acht hutten met zestien slaapplaatsen. Overdag kunnen 22 passagiers mee aan boord.

Op de plattegrond hieronder zie je de indeling van lounge, keuken en hal met slaapkwartieren. Van de bemanning slaapt de maat in het voorschip en de schipper in de roef.

Het Schip

Acht tweepersoons hutten

De ruime hutten hebben natuurlijk licht, een wastafel, kastruimte en een 220v stopcontact. Zeven hutten hebben een stapelbed, de eerste hut heeft een tweepersoonsbed. Op de hal zijn twee aparte douches en twee moderne toiletten.

De lounge met open keuken heeft veel lichtinval. Een gezellige salon waar je samen kookt, eet, praat, uitrust en geniet. Luister muziek, lees een boek uit de boordbiblotheek of speel een spel. De kombuis is praktisch, van alle gemakken voorzien en heeft een professioneel fornuis, twee koelkasten en een klein vriesvak.

Algemeen

Lengte van het schip: 23,5 m
Breedte van het schip: 5,05 m
Diepgang: 1,15 m
Zeiloppervlakte: Grootzeil: 150 m2; Fok: 65 m2; Kluiver: 30 m2; Genua: 90 m2; Waterzeil: 20m2.
Communicatie/navigatie/veiligheid:
Kompas, gps, marifoons, zwemvesten, reddingsboeien, mobiele telefoon, brandmelders etc.