Hoe is het om te zeilen op de Zorg?

Eenmaal los van het vaste land opent zich de horizon. Het schip snijdt laag door de golven, de zeilen bollen reislustig in de wind. Vanaf hier is alles mogelijk. Waddeneiland, havenstad of zelfs de Friese meren; voor anker of droogvallen op een zandbank; de wind mag het zeggen.

De Zorg met Vlijt is ontworpen op snelheid. Vederlicht voor haar lengte. Lage zeeg. Wendbaar, solide en soepel. Temidden van de elementen voel je de gang door de golven en de kracht van de wind. 

Zorg met Vlijt zonsondergang
Droogvallen tijdens zonsondergang op de Zorg met Vlijt.

De geveegde platbodem met lage roef is ruim en comfortabel, maar ook overzichtelijk. Als groep voel je je al snel één met het schip. 

Zeilen is in eerste instantie een teamsport. Wie de handen graag uit de mouwen steekt, vindt op de Zorg een rijke leerschool. Reven, vieren, gijpen, oploeven, lieren draaien, afmeren en bakzeil halen; alles komt voorbij.

Heb je echter twee linker-zeebenen? Geniet dan in de ruime kuip van het oergevoel. Wind in de haren. Puur, zoet én zilt geluk.

Is de reis eenmaal achter de rug, dan is het genieten van de vele geneugten die het leven aan boord biedt. Oud Hollandse gezelligheid. Samen koken en eten, spelletjes spelen in het ruim of genieten van het uitzicht op het dek. 

Boek nu

Boek nu en beleef samen met familie, vrienden of collega’s een onvergetelijke zeilervaring.

Boek nu